Zašto se oglašavati na Facebook-u

Facebook je društvena mreza sa oko 900.000.000 korisnika širom sveta i preko 2.500.000 korisnika iz Srbije i predstavlja najbolji kanal oglašavanja i obraćanja ciljnog grupi do 25 godina.

Plaćeno oglašavanje se vrši putem kombinacije banera i tekstualnog oglasa sa desne strane i moguce ga je usmeriti na konkretne grupe ljudi. Facebook je najmocnija oglasna platforma kada je u pitanju segmentacija korisnika i nijedna druga oglašivacka mreza ne nudi takvu preciznost ciljanja korisnika.

Koje su prednosti oglašavanja na Facebook-u

Velika prednost Facebooka je što omogucava da se u oglas ukljuci slika. Slike su jako mocne u oglašavanju jer skrecu paznju korisniku što rezultira cešcim klikovima.

Moguce je napisati oglase do 25 znakova za naslov, te 135 znakova za tekst što daje mogucnost pisanja još efikasnijih i atraktivnijih oglasa.

Prema pay-per-click opciji – placa se po kliku, prikaz oglasa se ne naplaćuje. Oglasi se prikazuju na profilima korisnika, grupama i fan stranicama.

Zašto izabrati baš Facebook

Danas je jasno da Facebook više nije samo mesto gdje se prijatelji dopisuju ili razmenjuju poruke, vec vrlo mocan marketinški kanal. Svojim znanjem i iskustvom u upravljanju Facebook oglasima znamo kako iskoristiti njegove ogromne mogucnosti za vaš uspeh !