Danas je online reklamiranje postalo najpopularniji vid promocije biznisa ili usluga. Puno popularnije i efikasnije i jefinije od tv i radio reklame. Mnogo ozbiljnih firmi pocinje da se reklamira na ovaj nacin , jer najlakše i najjeftinije je probiti se putem interneta. Pogledajte zašto se reklamirati na Google i na Facebook-u.

Zašto se oglasiti na google ?

Kada neko trazi nešto preko Googl-a, pojavljuje se nekoliko hiljada stranica rezultata. Statistike pokazuju da 80% ljudi gleda rezultate sa 1. stranice, neko od njih je pogledao drugu. Ostale stranice ostaju da se predvidjaju, Ne dopustite sebi da budete zapostavljeni i zanemareni, jer ste sa oglašavanjem na Googl-u,Vi ste uvijek na prvoj stranici Google-a sa rezultatima za odredene kljucne reči.

Gde se nalazi vaš sajt ?

Oglasi su smešteni na prvoj stranici Google-a. Na desnoj strani ili na levoj strani iznad prirodnih rezultata. Medu hiljadama stranica sa rezultatima koje Google prikazuje u odnosu na rec, koju smo trazili, uvek mozete sa Google oglašavanjem doci na prvo mesto.

Prednosti oglašavanja na google ?

Oglašavanje na Google-u je mozda I najbolji nacin da predstavite sebe, svoju firmu I prozivode jer daje naje najbolji odnos (cene oglašavanja) i kvaliteta odziva u odnosu na investiciju. Prednost takvog oglašavanja lezi I u tome što mozete sami da birate kljucne reci na koje zelite da izadjete na 1 stranici u pretrazi (obicno 1, ili 2, 3 – zavisno od konkurencije na tu rec), sami birate (licitirate) cenu koju zelite da platite po kliku i sami birate budzet (dnevno, ili mesecno).

Cene oglašavanja na google ?

Oglasi se prikazuju besplatno sve dok neko ne klikne na isti. Postoje sistemi zaštite od nepozeljnog kliktanja Vašeg oglasa. Cena klika zavisi od konkurencije i obima pretrage kljucnih reci i krece se od 5 do 15 dinara po kliku. U svakom trenutku mozete pratiti svoju kampanju, dodati ili izmeniti postojece oglase, plasman pretrage i dnevni budzet.